Хабар 5 млн євро: сумнівний російський бізнес з Rheinmetall

Rheinmetall — німецький концерн — виробник військової техніки та озброєння. Концерн відчайдушно хотів отримати замовлення від російських військових на 100 млн євро: Дюссельдорфська оборонна група Rheinmetall мала побудувати центр бойової підготовки в російському місті Муліно, де мали навчатися щорічно 30 тис. російських солдатів, — повідомляє видання CORRECTIV.

Хабар 5 млн євро: сумнівний російський бізнес з Rheinmetall
Хабар 5 млн євро: сумнівний російський бізнес з Rheinmetall

Бременська прокуратура розслідувала підозру, що два менеджери заплатили одержувачам у росії 5,38 млн євро через поштову компанію.

«Крок до Росії, мабуть, був настільки важливий для виробника танків, що хабар також міг бути використаний у бізнесі», — йдеться у повідомленні.

Надії Rheinmetall на багато наступних замовлень також не було виконано. Федеральний уряд зробив розворот після анексії Криму у 2014 році та заборонив подальше будівництво навчального центру. З того часу Росія завершила його самостійно.

Rheinmetall ще не повністю зупинила російський бізнес. Згідно з останнім річним звітом, спільне підприємство, яке жителі Дюссельдорфа створили для навчального центру в Москві у 2012 році, все ще існує і отримало прибуток у розмірі 35 000 євро у 2020 році.

Крім того зазначається, що війська Володимира Путіна могли відпрацювати своє жорстоке вторгнення до українських міст у цьому навчальному центрі, адже восени 2021 року армія рф там проводила навчання.