Очікується швидкий відхід Путіна в бункер: що сталося

У Кремлі нібито готуються до того, що диктатор Путін через погіршення здоров’я незабаром не зможе особисто проводити зустрічі та брати участь у заходах.

Володимир Путін
Володимир Путін

«Допомогти» оточенню диктатора аргументувати його відсутність може зростання захворюваності на коронавірус у РФ.

Його нібито веде колишній генерал Служби зовнішньої розвідки РФ, який володіє інформацією, недоступною громадськості. Також цей канал вважають пов'язаним з політологом Валерієм Солов'єм.

Як зазначається, тепер Путін, посилаючись нібито на антиковидні обмеження, може остаточно перейти на удаленку.

«Зустрічі з президентом, що проводяться у форматі відеозв'язку з використанням технології Deepfake не вимагають його особистої участі. Так, останні три „зустрічі“ президента з главами суб'єктів РФ проходили у відеоформаті саме із застосуванням технології Deepfake без особистої участі Путіна і це вже далеко не перші випадки. Як запевняють розробники, дані технології настільки прогресивні і якісні, що визначити „підробку“ не можуть навіть професійні програми, а не те що людина. Двійників президента так само останнім часом використовують досить часто, експериментуючи навіть з публічними виходами», — пише Телеграм-канал.

Як зазначає автор, складна ситуація з коронавірусом, дозволяє Путіну піти в «бункер» і керувати країною звідти.

«Багато хто в оточенні президента задається питанням: „Як довго можна імітувати діяльність Путіна в разі його смерті?“ Відповідь не очевидна, але якщо status quo буде збережуться і в колі присвячених буде консенсус навколо збереження цього статусу, то досить довго», — сказано в повідомленні.