Українцям варто готуватися до найгіршого сценарію у війні з рф — експерт

Україні варто готується до найгіршого сценарію у війні. Наступ російських та білоруських військ на північні та західні області повністю можливий.

Українцям варто готуватися до найгіршого сценарію у війні з рф - експерт
Українцям варто готуватися до найгіршого сценарію у війні з рф - експерт

Про це сьогодні в I-UA.tv заявив військовий експерт Олександр Білецький.

За його словами, ворог нині дуже підступний. І українці не мають розслаблятися у цій війні.

«Завжди береться найгірший сценарій. Нам варто готуватися до всього найгіршого у війні з рф. І до тактичного ядерного удару, до нападу з боку Білорусі, до нападу з усіх боків.», — каже військовий експерт.

Як відмітив експерт, щоденні обстріли на прикордонних територіях з Росією та Білоруссю вже говорять про небезпеку і можливий черговий наступ з боку ворога.

«Там дуже напружена ситуація, там щодня обстріли з кордону, усі прикордонні громади під постійними атаками ворога. Все це робиться для того, щоб їм було потім легче зайти з того боку, щоб наші військові втомилися, щоб вони не змогли і не встигли побудувати рубежі на кордоні з рф і тд. Білоруська влада вже надала свою територію і для транзиту військ, і для ракетно-артилерійських обстрілів. Білорусь вже давно приєдналась до військової агресії. Але роль Білорусі може бути ще активнішою «, — зазначає Олександр Білецький.

Як підготуватися?

«Це має бути план з реалізацією. Мінувати території, поля, рити окопи, будувати лінії загородження, від кордону і вглиб країни всюди, де можливе просування ворога, це має бути цілодобова робота. Нам варто думати про свою безпеку. Ми вже побачили, якою підступною є рф», — говорить військовий експерт.