В селі Ягідне відкрили тимчасове модульне містечко для ВПО

18 серпня Міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов з робочою поїздкою відвідав Чернігівщину.

Під час візиту Міністр оглянув стан відновлення житлових будівель у селі Ягідне та відкрив тимчасове модульне містечко у селі Новоселівка.

«Село Ягідне пережило особливі випробування. Історія про те, як місцеві жителі були примушені жити в підвалі школи, вразила всіх. Я тут уже втретє. Мене завжди вражають тут люди — їхня згуртованість, їхнє прагнення жити та працювати на рідній землі. Ми всі разом допомагаємо їм у цьому. Наразі відновлено 74 житлові об"єкти по вул. Дружби та вул. Лісовій. Понад 300 людей уже повертаються в рідну домівку», — зазначив Міністр.

Пізніше Олексій Чернишов відкрив тимчасове модульне містечко у селі Новоселівка. Зазначимо, що цей проект реалізується у співпраці з польським Урядом.

«У цьому селі окупанти зруйнували понад 100 будинків, більше 300 осіб залишилися без житла. Тому у співпраці з польським Урядом ми обладнали тут тимчасове модульне містечко. 280 жителів Новоселівки, які втратили житло, уже отримали ключі для заселення. Далі — відбудова села. У Добробату новий фронт робіт. Допоможемо їм всім, чим треба», — повідомив Олексій Чернишов.

Олексій Чернишов зазначив, що це вже десяте тимчасове модульне містечко та наголосив що продовжується реалізація подібних проектів в деокупованих областях.

Нагадаємо, раніше Олексій Чернишов відкрив тимчасове модульне містечко у місті-герої Ірпінь Київської області на території санаторію «Дубки».

Рекомендовані публікації