ЗСУ готуються звільняти окуповані території

Новий пакет допомоги США містить зброю та техніку, яка потрібна тільки для ведення ближнього бою, це може свідчити про підготовку до звільнення окупованих територій, — повідомляє Washington Post.

ЗСУ готуються звільняти окуповані території
ЗСУ готуються звільняти окуповані території

Видання зазначає, що хоча українські офіційні особи відкрито обговорюють контрнаступ на Херсон, уздовж лінії фронту є мало свідчень того, що Україна готова провести операцію, яка вимагатиме великої кількості військ, бронетехніки і потужного рукопашного бою.

«Останній пакет, мабуть, є першим кроком до усунення нестачі озброєнь, які знадобляться українським силам для контратаки, особливо через заміновані райони на підході до російських позицій, які гарно зміцнилися», — йдеться у повідомленні.

За даними видання, оголошена у п'ятницю допомога у розмірі майже 800 млн доларів міститиме 40 стійких до бомб транспортних засобів, оснащених катками, які допомагають детонувати міни, а також більш легкі гаубиці, які легше переміщати, ніж потужніші знаряддя, які раніше постачалися США.

Зазначається, що допомога також міститиме гармати з дальністю стрільби в кілька сотень метрів і ракетні установки, обмежені відстанню менш ніж 3 милі, що набагато менше, ніж нинішня відстань між українськими і російськими підрозділами, яка є у багатьох місцях, — зазначає Washington Post.