З Днем Незалежності, Україно!

Ми зустрічаємо цей день в умовах війни. Сьогодні також пів року повномасштабній військовій агресії Росії проти нашої держави. Тому, що вільна, незалежна Україна з сильним громадянським суспільством — це загроза для «хворої на імперію» сусідньої країни. Це — приклад для інших спільнот на пострадянському просторі, що й після семи десятиліть у тоталітарній системі суспільство може відновитися.

З Днем Незалежності, Україно!

Незалежність — як повітря. Його не помічаєш, але без нього неможливо жити. Сповна глибину цінності нашої незалежності ми відчули, коли виникла загроза її втратити. Коли держава-окупант повернула у тимчасово захоплені міста й села жахливі переслідування і практики, які, здавалось, назавжди залишились у минулому.

Україна платить високу ціну свободи. Тому, що знає цінність незалежності і волі, цінність права йти своїм шляхом і бути рівним. Тому сьогодні Україна бореться. Незламно. До перемоги!

Дякуємо всім, хто з нами на цьому шляху!

Головне з привітання Президента:

▫️ 24 лютого нам казали: «У вас немає шансів». 24 серпня ми кажемо: «З Днем Незалежності, Україно!».

▫️ За ці шість місяців ми змінили історію, змінили світ і змінилися самі.

▫️ Ми зрозуміли, що попри будь-яку допомогу і підтримку ніхто, крім нас, не вигризатиме нашу незалежність. Ми ще не мали «Хаймарсів», але мали людей, які готові зупиняти танки голими руками. Нам не були готові закрити небо, але ми мали людей, які були готові закрити собою рідну землю.

▫️ Український народ та його мужність надихнули увесь світ. Дали людству нову надію, що справедливість не покинула наш цинічний світ остаточно. Й у ньому все ще перемагає не сила, а правда. Не гроші, а цінності.

▫️ Ми — нація, яка не плакала, не кричала, не злякалась, не втекла і не забула.

▫️ Ми тримаємось шість місяців. Нам важко, але ми стиснули кулаки і вигризаємо свою долю.

▫️ Пройшовши стільки всього, ми не маємо права не дійти до кінця. Що для нас кінець? Раніше ми говорили: «Мир». Зараз ми кажемо: «Перемога».

▫️ Для нас Україна — це вся Україна. Всі 25 регіонів.

Інформаційні матеріали УІНП до Дня Незалежності України