Як економічна криза може позначитися на постачанні зброї Україні

Через пів року війни в Україні деякі представники європейських країн припускають, що на тлі економічного спаду згода в ЄС щодо постачання озброєнь Україні може порушитися

Як економічна криза може позначитися на постачанні зброї Україні

Європейський континент стоїть перед загрозою суворої зими, зростанням цін на продовольство та нестачею електроенергії для опалення будинків.

Представники країн Заходу на умовах анонімності поділилися своїми міркуваннями щодо того, як далі постачатимуть зброю Україні та якою буде фінансова допомога країні, що воює.

«Спочатку з політичної точки зору було досить легко згуртуватися навколо України та знайти обґрунтування постачання зброї та фінансування. Згодом стали постачати Україні складніші озброєння, потрібно навчання, щоб ці системи можна було ефективно застосовувати», — цитує видання свої джерела в НАТО.

Хороша новина в тому, що це озброєння допомагає українцям вистояти. Але що довше триватиме війна, то менше залишиться запасів зброї.

На тлі економічних і військових витрат існує ймовірність того, що втома від війни вплине на підтримку України з боку іноземних урядів.

«Ще в лютому було легко застрибнути на антипутинський потяг. Зараз же настав нудний етап війни. Поменшало щоденних перемог і втрат, менше яскравих фотографій», — пояснив дипломат НАТО.

Звісно, так просто країни не відмовляться від підтримки. Але характер допомоги може змінитися.

Деякі країни Західної Європи, а саме Німеччина та Франція, заявили про необхідність діалогу між Європою та Москвою.

«Чи всі ми, як і раніше, однаково дивимося на те, як має закінчитися війна? Чи буде це повернення до кордонів до масштабного вторгнення Росії? Чи має бути повернення до кордонів до 2014 року, до анексії Криму? Чи ми співпрацюватимемо з Путіним після війни, чи він повинен піти?» — ставить собі риторичні запитання європейський дипломат.


Джерело: CNN

Рекомендовані публікації