Швидке захоплення Півдня: росіяни ногами відкривали будь-які двері в СБУ — ветеран прокуратури

Початок війни показав, що особливо в Південних областях країни, правоохоронці, які повинні були захищати інтереси країни, на жаль, працювали на ворога.

Анатолій Маркевич
Анатолій Маркевич

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив полковник юстиції запасу, ветеран прокуратури України, адвокат Анатолій Маркевич.

«Те, що останнім часом в органах СБУ поміняли багато посадових осіб, не є випадковістю. Початок війни показав, що особливо в Південних областях країни, правоохоронці, які повинні були захищати інтереси України, на жаль, працювали на ворога. Це не є таємницею. Адже затримали кількох посадових осіб, яких підозрюють у співробітництві з агресором. Ні для кого не є таємницею, що органи СБУ з давніх часів, були розбавлені агентами впливу з рф. Особливо за часів екс- президента Януковича, коли СБУ керував громадянин росії. Тож СБУ було переповнено прямими агентами кремля. За часів Януковича росіяни ногами відкривали будь-які двері в СБУ та мали доступ до всіх таємниць. Потім їх частково позбулися, але повністю вичисти їх не вдалося», — резюмує експерт.

Експерт зазначив, що саме через це і відбулося швидке захоплення Півдня України.

«Тобто швидке просування до Херсона та далі. Захоплення важливих стратегічних об’єктів. Зокрема, ЗАЕС, та інших важливих об’єктів. Саме тому в правоохоронних органах відбуваються чистки. Будемо сподіватися, що всі зроблять висновки, і в подальшому не допустять такого. Адже українські органи мають бути очищені від агентів фсб», — резюмує експерт.