У НАТО завелися «кроти»: що трапилося

Альянс розслідує витік секретних даних з бази НАТО.

У НАТО завелися «кроти»: що трапилося

Хакери продають у мережі секретні військові документи, де, серед іншого, є інформація про сучасні системи озброєння країн НАТО. Північноатлантичний блок вивчає масштаби цього витоку та можливі наслідки.

Зловмисникам вдалося отримати доступ до даних, пов'язаних із великим європейським виробником зброї — MBDA Missile Systems, європейською компанією, штаб-квартира якої знаходиться у Франції.

MBDA визнала, що в пакеті, який продають хакери, є документи, що їй належать. Разом з тим, компанія стверджує, що в викрадених файлах не було нічого секретного.

За словами представників MBDA, інформацію вкрали зі зламаного зовнішнього жорсткого диска. У компанії зазначили, що співпрацюють з владою Італії, де стався витік.

«Ми оцінюємо ситуацію з даними, ймовірно вкраденими з MBDA. Ми не бачимо жодних ознак порушення недоторканності будь-яких мереж НАТО», — заявив представник альянсу.

Викрадені дані пропонують на російських та англійських форумах за ціною 15 біткоїнів (приблизно 321 тис. доларів США) за 80 Гб.


Джерело: BBC