Україна успішно застосувала метод опору, розроблений силами спеціальних операцій США — CNN

Американські та європейські офіційні особи кажуть, що Україна успішно застосувала метод опору, розроблений силами спеціальних операцій США, щоб дати відсіч Росії і придушити її значно переважаючі збройні сили.

Україна успішно застосувала метод опору, розроблений силами спеціальних операцій США - CNN
Україна успішно застосувала метод опору, розроблений силами спеціальних операцій США - CNN

«Оперативна концепція опору була розроблена в 2013 році після війни Росії з Грузією, але її цінність була усвідомлена тільки після вторгнення Росії на український Кримський півострів в 2014 році. Майже безкровне захоплення і окупація Росією територій приголомшило Україну і захід, активізувавши вивчення того, як побудувати план тотальної оборони, в якому брали б участь не тільки військові, а й цивільне населення. Масштабна війна Путіна проти України, розпочата в лютому, стала її випробувальним полігоном», — йдеться в матеріалі CNN.

Вони використовують всі ресурси, а також деякі вельми нетрадиційні засоби, щоб підірвати Збройні Сили Російської Федерації", -зазначає генерал-лейтенант у відставці Марк Шварц, який був командувачем спеціальних операцій в Європі під час розробки доктрини.


Джерело: CNN

Рекомендовані публікації