Німеччина відправить в Україну новітню зброю

Німеччина найближчими тижнями відправить Україні передове озброєння. Воно включатиме сучасні системи ППО, радіолокаційні системи та безпілотники, повідомляє Reuters.

Німеччина відправить в Україну новітню зброю
Німеччина відправить в Україну новітню зброю

Крім того, Берлін може взяти на себе «особливу відповідальність» щодо нарощування потенціалу артилерії та протиповітряної оборони України. Про це 29 серпня заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц під час виступу в Карловому університеті у Празі, передає Reuters.

Також у своїй промові під назвою «Європа — наше майбутнє» Шольц закликав до розширення ЄС, щоб у результаті включити в нього Україну, Молдову та Грузію, і заявив, що поступовий перехід до голосування за більшістю є сходинкою до розширення блоку.

У зв'язку з війною рф проти України канцлер ФРН також закликав 27 членів ЄС «згуртувати лави, вирішити старі конфлікти та знайти нові рішення» і заявив, що Німеччина підтримуватиме Київ «стільки, скільки буде потрібно».

«Ми повинні набагато сильніше використовувати вплив нашої об'єднаної Європи… Європа — це наше майбутнє. І це майбутнє в наших руках», — сказав Шольц.