До Дня Незалежності України виставка «Україна. Війна в Європі» відкрилась у Познані

Банери виставки розповідають про глибинні передумови сучасного російсько-українського протистояння, про різні аспекти російсько-української війни після повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України 24 лютого 2022 року, зокрема про злочини проти людяності, які російські солдати чинять в Україні, російські пропагандистські міфи.

До Дня Незалежності України виставка «Україна. Війна в Європі» відкрилась у Познані

Проєкт покликаний сприяти тому, щоб європейці побачили справжнє обличчя Російської Федерації, усвідомили загрози, які йдуть від неї всьому людству, та консолідувалися довкола допомоги Україні, яка захищає і себе, і Європу.

Виставку «Україна. Війна в Європі» польською мовою можна побачити під відкритим небом поруч із Музеєм декоративно-прикладного мистецтва, розташованим у Королівському замку Познані. Про її відкриття повідомив сайт Національного музею в Познані.

Вперше виставка українською мовою відкрилась 8 травня 2022 року на Контрактовій площі в Києві. Після цього у травні виставку у перекладі різними мовами презентували у Вільнюсі та Варшаві, Берліні й Бамберзі. А наприкінці липня вона відкрилася у Віденському університеті.

Партнером експонування виставки у Познані є Національний музей у Познані, підтримку також надали Центр профорієнтації для молоді та фестиваль «Українська весна».

Проєкт створив Український інститут національної пам’яті на замовлення Міністерства культури та інформаційної політики України та за підтримки Міністерства закордонних справ України.

Детальніше про виставку і партнерів, а також електронні варіанти різними мовами для завантаження — за посиланням.

Фото: Анна Облуй / джерело: сайт Національного музею в Познані