Чи примусить Захід Україну до миру з рф шляхом енергетичної кризи в Європі — відповідь експерта

Країни ЄС розуміють, що росія є ненадійним постачальником енрегоресурсів і відносини з нею треба припиняти.

Політолог – міжнародник Олександр Сушко
Політолог – міжнародник Олександр Сушко

Про це заявив політолог — міжнародник Олександр Сушко.

«На сьогоднішній день питання примушення України до миру через створення енергетичної кризи в Європі є передчасним. Вони недостатньо поки що спираються на факти. Поки що немає фактів, що країни ЄС намагатимуться примусити Україну до невигідної мирної угоди. Це лише гіпотеза та теорія. Проте дійсно рф шантажує енергетикою та постачанням енергоресурсів. Але якщо йти на поступки в цих питаннях, то це засвідчуватиме, що росія все робить добре. Тому країни, які раніше дослухалися до Москви на сьогоднішній день більш розлючені поведінкою кремля», — каже О. Сушко.

За його словам, в окремих країнах ЄС, є діячі, які кажуть, що Україні треба йти на поступки рф, але поки ця тема не знаходить свого підтвердження.

Він зазначив, що ЄС зможе знайти додаткові ресурси та вийти на безпечні обсяги запасів.

«Адже 90% від стандартних запасів буде достатньо. Проте є інша проблема — це ціна цих енергоресурсів. Маніпулювання газовою кнопкою з боку путіна значною мірою підірвало ціновий баланс на європейських ринках та спричинило здорожчення енергоресурсів. Проте країни ЄС розуміють, що росія є ненадійним постачальником і відносини з нею треба припиняти», — резюмує експерт.

Читайте також


Людство входить у фазу глобального конфлікту по всій планеті — Юрій Буздуган

Іран атакував балістичними ракетами Ірак біля консульства США. Своєю чергою, міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс вважає, що попереду на світ чекає ще складніший період, аніж зараз, і Британії з союзниками варто готуватися до серйозних загроз і подбати, щоб їхня міць виглядала переконливим фактором стримування. Чи розпочнеться нова світова війна та як це вплине на Україну, розбиралися з експертом-геополітиком Юрієм Буздуганом.