В Раді підтримали законопроєкт «Про медіа»: подробиці

У вівторок, 30 серпня, у Верховній Раді України підтримали у першому повторному читанні законопроєкт № 2693-д «Про медіа». «За» проголосували 233 народних депутати.

В Раді підтримали законопроєкт «Про медіа»: подробиці

Про це заявив голова комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, нардепа «Слуги народу» Микиту Потураєва, який також очолює групу ініціаторів даного законопроєкту. Офіційних результатів голосування на сайті ВР поки немає.

Згідно з процедурою, законопроєкт у другому читанні мають розглянути протягом двох тижнів, однак гуманітарний комітет рекомендував цей термін збільшити до трьох тижнів.

Як відомо, законопроєкт «Про медіа» зареєстрували у Верховній Раді 27 грудня 2019 року. Очікується, що він має стати комплексним документом, що замінить кілька медійних законів.

Законопроєкт пропонує запровадити регуляцію онлайн-ЗМІ, діяльність блогерів та різних вебплатформ (на кшталт Netlix чи Facebook). Передбачено також механізм співрегуляції. Окремий розділ законопроєкту присвячено мовленню громад (community media) — третьому сектору мовлення, що існує в Європі паралельно із суспільним та комерційним. Також документ передбачає розширення повноважень регулятора — Нацради з питань телебачення та радіомовлення.