кремль сприйматиме будь-які дії проти російських військ у Придністро’ї, як напад на росію

Міністр закордонних справ росії Сергій Лавров заявив, що Кремль сприйматиме будь-які дії проти російських військ, присутніх у придністровському регіоні, як напад на Росію, звинувативши при цьому владу Молдови в «русофобії».

Міністр закордонних справ рф Сергій Лавров
Міністр закордонних справ рф Сергій Лавров

У МЗС рф застерегли проти дій щодо контингенту у Придністров’ї. Натомість у МЗС України наголосили, що москва не вперше виправдовує свою агресію «захистом російськомовних».

Відповідну заяву Лавров зробив 1 вересня під час виступу у Московському держінституті міжнародних відносин, інформує NewsMaker. «Там (у Придністров’ї — ред.) перебувають наші миротворці, там знаходиться наша група військових, які охороняють найбільші в Європі склади боєприпасів у Колбасні. І всі повинні розуміти, що будь-які дії, які загрожуватимуть безпеці наших військовослужбовців, будуть розглядатися як напад на росію відповідно до міжнародного права», — сказав російський міністр.

При цьому прессекретар Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко заявив, що росія раніше вже виправдовувала свої агресивні дії «захистом російськомовних». «Лавров заявив, що москва докладе всіх зусиль для захисту російськомовного населення Молдови. Ми це бачили. Це був саме той хибний привід, який росія використала для виправдання свого вторгнення до України», — зазначив він у своєму Twitter.

Посадовець наголосив, що Україна висловлює нашу повну підтримку суверенітету та територіальній цілісності Молдови.