LEGO Foundation надасть 13,6 мільйонів доларів на відбудову системи освіти в Україні

LEGO Foundation пожертвує 100 мільйонів датських крон (приблизно 13,6 мільйонів доларів США) на підтримку реабілітації та відбудови системи освіти в Україні та освітніх потреб дітей і сімей, які були змушені виїхати в сусідні країни.

З початку повномасштабної війни в Україні понад 15 мільйонів людей потребують допомоги. «Сьогоднішня пожертва спрямована на те, щоб українські діти мали можливість продовжувати навчання протягом критично важливих для них років розвитку, а також забезпечити наявність психіатричної та психосоціальної підтримки для підтримки благополуччя», — повідомляють на офіційному сайті LEGO Foundation.

Оксана Рома, регіональний менеджер LEGO Foundation в Україні, каже: «Розпочинаючи новий навчальний рік в Україні, ми повинні усвідомлювати, наскільки по-різному він буде для багатьох наших дітей. Традиційно цей день відзначають у класі „Першим дзвоником“, який підкреслює важливість освіти дітей для успішного майбутнього України. Ця пожертва спрямована на те, щоб діти України, як в Україні, так і в сусідніх країнах, таких як Молдова та Румунія, могли продовжувати свою освіту, незважаючи на серйозні перешкоди, які вони зазнали через війну, а до цього глобальну пандемію».

LEGO Foundation тісно співпрацює з урядом України протягом останніх 12 років, охопивши 4 мільйони дітей за допомогою ігрового навчання завдяки партнерству з Міністерством освіти і науки України. Остання пожертва також була узгоджена з Українським освітнім кластером і МОН, щоб допомогти забезпечити підтримку основних послуг, які ставлять на перше місце українські сім’ї, вчителів і дітей.