РНБО ініціює створення міжнародного хабу з протидії інформаційним загрозам з боку рф

В. о керівника Центру протидії дезінформації Андрій Шаповалов наголосив на необхідності створити міжнародний хаб з протидії інформаційним загрозам з боку росії.

РНБО ініціює створення міжнародного хабу з протидії інформаційним загрозам з боку рф

Сьогодні, зазначив Андрій Шаповалов, Україні випало здійснити «цивілізаційне рішення» зупинити інформаційного терориста — росію, яка десятиліттями чинила тиск на нашу державу та наших стратегічних партнерів. Про це повідомляє Апарат РНБО України.

Україна ефективно протидіє російській дезінформації. На цьому наголосили учасники дводенного міжнародного круглого столу на тему «Протидія дезінформації в умовах воєнних дій», який відбувається у Києві. В обговоренні брали участь представники посольств США, Канади, Латвії, Молдови, Швеції та інших міжнародних організацій.

Як повідомляють Апарат Ради національної безпеки і оборони України та ЦПД, котрий ініціював проведення цього заходу, Секретар РНБО України Олексій Данілов у вступному слові зазначив, що росія працює за лекалами нацистської Німеччини, розповсюджуючи у світі «брехню, брехню і ще раз брехню», вкладаючи в інформаційну війну мільярди доларів. Водночас, заявив він, Україна перемогла на інформаційному фронті, який не менш важливий, ніж поле бою.

Голова Офісу Ради Європи в Україні Стен Ньорлов наголосив на важливості «миттєво, а не відкладаючи в «довгий ящик», протидіяти дезінформаційним кампаніям, які проводить рф. «Сьогодні Україна демонструє всьому світу ефективну протидію дезінформації», — сказав він.

Перший секретар відділу політики та двосторонніх відносин Посольства Канади в Україні Моллі Грехем, голова операційного відділу Шведського агентства психологічного захисту Мікаель Тофвессон, керівниця групи проєктів з демократичного врядування ПРООН в Україні Олена Урсу та Посол Латвійської Республіки в Україні Ілгварс Клява підтримали подальшу протидію дезінформації з боку росії.