Переважна більшість угорців не підтримують санкції ЄС проти росії

Понад 80% угорців проти заборони в’їзду росіянам і постачання зброї Україні. Також більшість громадян Угорщини не підтримують заборону імпорту російської нафти в Європу та навчання українських військових Євросоюзом.

Прапори України та Угорщини
Прапори України та Угорщини

Про це свідчать дані дослідження аналітичного центру Századvég, повідомляє Уніан.

«З'ясувалося, що вже введені санкції не виправдали очікувань і занурили країн ЄС у кризу, оскільки спроби відмовитися від російських джерел енергії призвели до надзвичайної невизначеності та зростання цін на нафту, електроенергію та газ», — йдеться у доповіді Századvég.

Опитування, проведене на вибірці з 1000 осіб, показує, що 81% проти того, щоб ЄС та його члени постачали зброю Україні, і такий самий рівень незгодних із забороною на в'їзд для російських туристів. Лише 16% та 17% респондентів, відповідно, згодні з цими двома пропозиціями.

Більшість респондентів (78%) не підтримують заборону на імпорт російської нафти до Європи, навчання українських військових Євросоюзом (77%), заборону на імпорт й остаточну відмову від російського газу (75%), або заборону імпорту російського палива та сировини для АЕС (74%).

Угорці також виступають проти заборони імпорту російського вугілля (71%), товарів і послуг з росії до Європи (70%), російських цивільних літаків до Європи (68%) та заборони на продаж європейських товарів та послуг росії (67%).

Результати опитування свідчать, що лише одна із санкцій користується підтримкою більшості: 57% респондентів згодні із заморожуванням активів російських мільярдерів й олігархів, а 37% із цим не згодні.