Країни G-7 погодилися обмежити ціни на російську нафту

Велика сімка підтримує план обмеження ціни на російську нафту для обмеження доходів. Для цього ЄС повинен буде змінити пакет санкцій. А в США вважають, що обмеження ціни допоможе зменшити тиск на нафтові ринки.

Країни G-7 погодилися обмежити ціни на російську нафту

Про це повідомляє Bloomberg.

Велика сімка найбільш промислово розвинутих країн заявила, що планує запровадити обмеження ціни на глобальні закупівлі російської нафти. Як сподіваються в США, так захід зменшить тиск на енергетичному ринку та скоротить загальні доходи москви.

«Ми підтверджуємо наш спільний політичний намір завершити та запровадити повну заборону послуг, які дозволяють морське транспортування сирої нафти та нафтопродуктів російського походження по всьому світу, — йдеться у спільній заяві міністрів фінансів G-7, — Надання таких послуг буде дозволено, лише якщо нафта та нафтопродукти закуповуватимуться за ціною або нижчою, визначеною широкою коаліцією країн, які дотримуються та впроваджують „цінову межу“».

Міністри заявили, що планують запровадити обмеження ціни відповідно до термінів санкцій Європейського Союзу щодо російської нафти, які набудуть чинності з 5 грудня. У заяві зазначається, що всі країни ЄС повинні будуть підписати будь-які зміни санкцій. Також у ній не вказується діапазон у доларах для можливого обмеження ціни.

Нагадаємо, в Єврокомісії заявили, що настав час запровадити обмеження цін на трубопровідний газ, який постачається з росії до Європи. Це питання обговорюватимуть 9 вересня на переговорах міністрів енергетики країн ЄС. Така заява прозвучала після того, як стало відомо, що країнам ЄС вдалося заповнити газові сховища на 80% раніше.