В Латвії закликали НАТО надати Україні танки та літаки

Президент Латвії Егілс Левітс та міністр оборони країни Артіс Пабрікс закликали союзників у НАТО дати Україні більше сучасних бойових танків та авіації. Також Рига закликала Захід не послаблювати протидію Кремлю. Про це Летвіс та Пабрікс у п’ятницю, 2 вересня, заявили в інтерв’ю.

«Захід, США, Європейський Союз, усі західні демократичні держави повинні не просто підтримувати, а наростити свою військову допомогу Україні. Я вважаю, що Захід повинен передати Україні всю зброю, якої вона потребує», — сказав латвійський президент.

Він також звернув увагу на те, що Україна дуже ефективно використовує вже надане їй озброєння.

На думку міністра оборони Латвії, Захід своєю нерішучістю через страх спровокувати ядерну війну «заохотив Володимира Путіна», а тому «він повинен допомагати Києву, щоб той звільнив всю окуповану Росією територію».

«Російська інформаційна війна та пропаганда мали значний вплив. Багато хто на Заході дійсно вважає, що будь-яка підтримка України може призвести до подальшої ескалації конфлікту і засмутити Путіна, Кремль, Росію. Але єдине, що провокує Росію, — це слабкість», — наголосив Пабрікс.

«Я не бачу жодної причини, чому б Україні не отримати західні броньовані машини. Чому ні? Тільки тому, що Росія може засмутитися?» — додав він.

Глава латвійського Міноборони також порівняв війну Росії проти України з Другою світовою, в якій Москва діє подібно до нацистів.