США ігнорують запит Москви видати 56 віз чиновникам РФ, — Reuters

Глава МЗС росії Сергій Лавров та його делегація, як і раніше, залишаються без віз для поїздки до Нью-Йорка на щорічну Генасамблею ООН. Штати ігнорують запит Москви видати візи чиновникам країни-окупанта. Про це пише агентство «Reuters», посилаючись на лист постпреда росії Василя Нєбєнзі генсеку ООН Антоніу Гутеррешу.

США ігнорують запит Москви видати 56 віз чиновникам РФ, – Reuters.
США ігнорують запит Москви видати 56 віз чиновникам РФ, – Reuters.

Так, у листі повідомляється, що Небензя заявив, що це «викликає тривогу», оскільки протягом останніх декількох місяців Вашингтон «постійно відмовляє у видачі в'їзних віз» низці російських громадян, делегатів на інші заходи ООН.

Представник Держдепу заявив «Reuters», що США серйозно ставляться до своїх зобов'язань як країни перебування ООН, додавши, що візові записи є конфіденційними, тому Сполучені Штати Америки не можуть коментувати окремі випадки.

«Щороку ми обробляємо сотні віз для делегатів російської федерації на заходах ООН», — сказав представник Держдепу.

За його словами, заявки мають подаватися якомога раніше, щоб забезпечити своєчасну обробку. Він зазначив, що це особливо важливо через необґрунтовані дії рф проти посольства США в росії, в тому числі через примусове звільнення дипломатів у Москві.

Представник наголосив, що рф «серйозно обмежила штат і, отже, можливості по обробці віз».

Зазначимо, зустріч високого рівня Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку відбудеться 20 вересня.