Чому контрнаступ ЗСУ просувається повільно — WSJ

Успіх контрнаступу Збройних сил України на півдні країни може набувати різних форм, пише американська газета Wall Street Journal з посиланням на українських чиновників та західних аналітиків.

Чому контрнаступ ЗСУ просувається повільно — WSJ

Українські військові прагнуть послабити передові російські сили, водночас використовуючи далекобійну артилерію та ракети для ураження стратегічних об'єктів у тилу.

Успіх контрнаступу Збройних сил України на півдні країни може набувати різних форм, пише американська газета Wall Street Journal з посиланням на українських чиновників та західних аналітиків.

Навіть не відвойовуючи значних позицій, ЗСУ можуть досягти прогресу, змусивши Росію, зокрема, розкрити розташування своїх військ та баз постачання; зайняти оборонну позицію або відвести війська з інших регіонів країни. Україна також може отримати розвіддані про російські підрозділи, їх уразливості та готовність до бою.

Українська влада каже, що не має ні озброєння, ні живої сили для швидкого наступу, пише видання. Натомість, українські військові прагнуть послабити передові російські сили, одночасно використовуючи далекобійну артилерію та ракети для ураження стратегічних об'єктів у тилу.

За оцінками західних офіційних осіб, у Херсоні та його околицях перебувають близько 20 тисяч російських військових. Україна сподівається відвоювати регіон, не вступаючи у криваві вуличні бої, пише WSJ.

Американський генерал-лейтенант Стівен Твітті, який раніше обіймав посаду заступника голови Європейського командування США, також заявив WSJ, що не чекає масованої атаки України.

«Ми побачимо кілька місць дислокації невеликих підрозділів, які завдадуть шкоди російським військовим і стануть чудовим способом боротьби», — сказав він, наголосивши, що за такого типу боїв потрібно дивитися на довгострокову перспективу, а не чекати на негайні результати.


Джерело: WSJ