Контрнаступ ЗСУ просувається на півдні та сході — ISW

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) підтверджують, що контрнаступ Збройних сил України помітно розвивається на півдні та сході.

Контрнаступ ЗСУ
Контрнаступ ЗСУ

Так, за даними аналітиків, українські війська просуваються на кількох напрямках у західній частині Херсонської області та закріпили територію за річкою Сіверський Донець у Донецькій області.

«Швидкість контрнаступу, ймовірно, різко змінюватиметься з кожним днем, оскільки українські сили намагатимуться позбавити росіян логістики, знищити їхні командні пункти та контроль і послабити моральний дух», — вважають фахівці.

У зв'язку з цим вони додали, що українські сили продовжують завдавати ударів по російських наземних лініях зв’язку, складах боєприпасів і ключових позиціях, щоб виснажити російські сили і стримати їх.

За прогнозами ISW, росіяни час від часу контратакуватимуть і відвойовуватимуть частину втрачених позицій, проводячи потужні артилерійські та авіаційні атаки на звільнені населені пункти та наступаючі українські війська.

Крім цього, ISW підтвердив факт звільнення одного населеного пункту у Херсонській області та одного в Донецькій області. У доповіді зазначається, що українські війська повернули собі територію на лівому березі річки Сіверський Донець.

Також повідомляється, що особовий склад 127-го полку так званої «Донецької народної республіки» («ДНР») 1-го армійського корпусу відмовився воювати через відсутність постачання.

Фахівці зазначили, що російські війська переміщують військові засоби в райони, розташовані вздовж основних наземних шляхів сполучення у тилових районах Запорізької області.


Джерело: ISW