Як енергодарці оцінюють ризики перебування російських окупантів на ЗАЕС

Впродовж останніх декількох тижнів, а особливо останніх днів, відмічається стала тенденція залишення мешканцями Енергодару окупованого міста та їх спроб виїзду на підконтрольну Україні територію. У такий спосіб енергодарці реагують на зростаючу загрозу втрати контролю за ситуацією та процесами на ЗАЕС.

Як енергодарці оцінюють ризики перебування російських окупантів на ЗАЕС

Про це йдеться в матеріалі Головного управління розвідки МО України.

«Особливість — збільшення потокубіженців з Енергодару передувало збільшення кількості працівників ЗАЕС, бажаючих звільнитися. З кожним днем кількість їх заяв збільшується, бо саме співробітники ЗАЕС більше за всіх знають про реальну ситуацію на станції і, відповідно, діляться нею з іншими містянами», — повідомляють у розвідці.

Певною зоною інформаційної пітьми залишається кризовий центр ЗАЕС, до якого, за даними ГУР, окупанти досі не допустили представників МАГАТЕ. «Їм є що і кого там приховувати», — йдеться в матеріалі.

Між собою енергодарці вже кажуть, що «можна було б терпіти мавпу з гранатою, але мавпу з ядерним дрином спрогнозувати неможливо». Тож слід очікувати подальшого збільшення біженців з цього міста, зокрема й фахівців ЗАЕС, які вважають подальше перебування російських окупантів на станції вкрай небезпечним.