Громадянину рф повідомлено про підозру у вчиненні замовного вбивства у Києві

Київською міською прокуратурою спільно з поліцією міста Києва встановлено та заочно повідомлено про підозру виконавцю замовного вбивства, яке сталося в одному з центральних районів міста Києва навесні 2017 року.

Громадянину рф повідомлено про підозру у вчиненні замовного вбивства у Києві

За даними слідства, у березні 2017 року підозрюваний отримав від невстановленої особи із кримінального середовища рф замовлення на вбивство відомого одеського ресторатора, який у той час проживав у столиці.

Готуючись до злочину, кілер зібрав інформацію про жертву — місце проживання та роботи, графік пересування, номер автомобіля, яким користувався потерпілий. Також він підшукав знаряддя вбивства — пістолет моделі Glock-17. Обстеживши маршрути підприємця та територію біля його будинку, виконавець визначив місце вчинення злочину — в’їзд до будинку потерпілого, який здійснюється через шлагбаум.

Увечері 8 березня коли підприємець, повертаючись з родиною додому, зупинив машину біля шлагбауму, кілер здійснив у нього 8 прицільних пострілів. Від отриманих вогнепальних поранень чоловік помер на місці. Двоє його малолітніх дітей, які також перебували в автомобілі, з пораненнями коліна та кисті були госпіталізовані.

За результатами відпрацювання різних версій замовного вбивства правоохоронці ідентифікували особу кілера. Ним виявися громадянин рф, уродженець м. Грозний. Також встановлено його причетність до інших тяжких та особливо тяжких злочинів, вчинених у 2015 році в місті Києві пов’язаних з розбоєм, незаконним позбавленням волі особи та вимаганням грошових коштів.

В ході досудового розслідування йому повідомлено про підозру в умисному вбивстві, вчиненому на замовлення, розбої, незаконному позбавленні волі людини та вимаганні (п. п. 5, 11 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 187, ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 189 КК України).

Досудове розслідування триває.