Жителям Закарпаття виплатять по 4000 грн: як отримати

На Закарпатті місцевим жителям, які дали притулок вимушеним переселенцям, виплатять одноразову матеріальну допомогу з обласного бюджету у розмірі чотирьох тисяч гривень.

Жителям Закарпаття виплатять по 4000 грн: як отримати

Відповідне розпорядження про внесення змін до регіональної програми Турбота про посилення соціального захисту громадян на 2022−2024 роки підписав голова ОВА Віктор Микита.

Одноразова виплата надаватиметься за розміщення у вересні або жовтні 2022 року двох і більше внутрішньо переміщених осіб на період щонайменше 30 календарних днів. Ці кошти дозволять частково компенсувати витрати на житлово-комунальні послуги та інші побутові потреби.

За словами голови ОВА, для отримання допомоги закарпатцям потрібно подати заяву до виконавчого органу територіальної громади за місцем розташування житла.

Також необхідно подати: копію документа, що засвідчує особу заявника та адресу його місця проживання; копію довідки про присвоєння ідентифікаційного коду (крім осіб, які за своїми релігійними чи іншими переконаннями відмовилися від ідентифікаційного коду); копію документа, що підтверджує право власності чи користування житловим приміщенням, або документа, що підтверджує повноваження представника власника; копію довідок внутрішньо переміщених осіб, тимчасово розміщених у житловому приміщенні заявника; довідку про банківські реквізити заявника для виплати матеріальної допомоги через банківську установу (за наявності відкритого рахунку).