Стали відомі терміни повернення Херсону

Українські війська мають на меті повернути Херсон до кінця року, оскільки досягли успіхів на півдні, кажуть офіційні особи США та України.

Стали відомі терміни повернення Херсону

Через тиждень після початку нового контрнаступу українські війська досягають успіхів на півдні, маючи амбітну мету повернути більшу частину окупованої Росією Херсонської області до кінця року, повідомили CNN високопосадовці США та України.

Минулого тижня відбулися наймасштабніші наземні наступи українців з початку вторгнення, після постійних атак на командні пункти, склади боєприпасів і запаси пального далеко за лінією фронту, згідно з геолокацією відео та супутникових зображень.
За словами високопоставленого американського чиновника, США спостерігали, як українські сили досягли певного успіху в атаці на російські лінії постачання з наміром відрізати та ізолювати російські війська, які зараз дислокуються на захід від річки Дніпро.

«Те, що ми побачили в Херсонській області, — це продовження наступальних операцій українців», — сказав прес-секретар Бригади ВВС Пентагону. Про це журналістам заявив генерал Пет Райдер. «Вони продовжують певний рух вперед. Ми знаємо, що вони відбили деякі села».
Райдер також сказав, що США бачили «деяку наступальну активність Росії… поблизу Бахмута».

За словами українських чиновників, мета полягає в тому, щоб захопити принаймні всю територію на північ чи захід від Дніпра, включаючи не лише місто Херсон, а й Нову Каховку, місце розташування важливої ​​гідроелектростанції, а також канал, який постачає до Криму багато його води.

У той же час українські війська посилили атаки на сході України, щоб перешкодити Росії перекинути сили на південь, щоб спробувати відбити там український контрнаступ, заявили офіційні особи США. Останніми днями українські сили просунулися до російських ліній постачання на південь від Харкова, захопивши при цьому кілька сіл і міст.

Нинішній наступ на півдні є широкомасштабним — понад 100 миль у ширину — щоб не дати російським підрозділам зосередитися на одній точці. Крім того, на окупованих територіях почастішали диверсійні операції та напади на проросійських чиновників.


Джерело: CNN