Російська сторона повернула тіло британця Пола Урі зі слідами катувань

За словами уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця, «відсутні частини тіла, численні порізи та сліди катувань.

Пол Урі
Пол Урі

«Остаточно причину смерті Пола Урі підтвердить судмедекспертиза, в належний спосіб поінформовано Посольство Великої Британії в Україні», — додав омбудсмен і назвав таку смерть насильницькою, передає Радіо Свобода.

Інформацію підтвердив і голова МЗС Дмитро Кулеба: «Росіяни повернули тіло британського гуманітарного працівника Пола Урі, якого вони захопили у квітні та повідомили про смерть через „хвороби“ та „стрес“ у липні. З ознаками можливих невимовних тортур. Ми встановимо винних у цьому злочині та притягнемо їх до відповідальності. Вони не втечуть від правосуддя».

У липні повідомлялося, що в полоні на окупованій території Донеччини помер громадянин Великої Британії Пол Урі. За даними української служби ВВС, Полу Урі було 45 років і він був волонтером, який співпрацював із громадською організацією Presidium Network, та допомагав українцям під час війни. Родина Урі повідомила журналістам, що він хворів на цукровий діабет І типу.

Нагадаємо, Пола Урі затримали на одному з блокпостів на півдні України 25 квітня, коли він намагався в’їхати на підконтрольну росіянам територію.

Сайти збройного угруповання «ДНР» писали, що смерть Пола Урі настала ще 10 липня через «хронічні хвороби».

Влітку Міністерство закордонних справ Великої Британії викликало посла Росії Андрія Келіна у зв’язку зі смертю Пола Урі і заявляло, що «винні будуть притягнуті до відповідальності».