Військова допомога від США буде тільки збільшуватися — військовий експерт про Рамштайн-5

США виділять Україні новий пакет допомоги на $ 675 млн, до якого, зокрема, увійдуть протирадарні ракети HARM, легкі гаубиці та снаряди для HIMARS. Союзники мають намір інтенсифікувати підтримку та зробити її довгостроковою. Про це на відкритті п’ятої зустрічі формату Рамштайн заявив голова Пентагону Ллойд Остін.

Військова допомога від США буде тільки збільшуватися - військовий експерт про Рамштайн-5
Військова допомога від США буде тільки збільшуватися - військовий експерт про Рамштайн-5

Президент США Джо Байден схвалив новий транш військової допомоги Україні — 20-й із серпня 2021 року, повідомив Остін. Загальна вартість нового пакету — $ 675 млн.

Він включає снаряди GMLRS для HIMARS, гаубиці 105-мм, артилерійські снаряди, ракети HARM, броньовики Humvee, протитанкові системи та інше обладнання.

Протягом промови Остін кілька разів наголошував, що країни формату Рамштайн мають намір забезпечити довгострокову підтримку Україні та прискорити її.

«Ми будемо працювати разом, щоб тренувати українські сили для довгого шляху. Ми працюватимемо разом, щоб інтегрувати українські можливості та зміцнити їхні об'єднані операції довгостроково. Ми працюватимемо разом, щоб покращити нашу оборонну промисловість та задовольняти вимоги України протягом тривалого часу. терміну. ​​І ми працюватимемо над виробництвом та інноваціями, щоб задовольнити довгострокові потреби України», — запевнив Остін.

Глава Пентагону також зазначив, що США вже поставили Україні 126 гаубиць 155-мм. Також на озброєнні ЗСУ — 26 далекобійних західних РСЗВ від західних партнерів.

За словами військового експерта Олександра Білецького сьогодні на американській військовій авіабазі «Рамштайн» у Німеччині будуть вчергове підійматися питання оборонної підтримки України у війні з Росією.

«Під час Рамштайну-5 можуть обговорити надання зимового екіпірування для українських захисників. Бо це буде важливо, українським військовим потрібен одяг взимку, тому це питання буде одне з найголовніших. Ну і звичайно зброя. Наприкінці липня Україна надіслала запит до НАТО з проханням надати теплий одяг, взуття та зимові намети для 200 тисяч солдат ЗСУ. Альянс запропонував виділити на це кошти із спеціального трастового фонду», — говорить військовий експерт Олександр Білецький.

Також в Україні розраховують на отримання систем протиповітряної та протиракетної оборони від західних партнерів.

«Україні для зміцнення позицій на полі бою: далекобійна артилерія, РСЗВ та ATACMS для знищення логістики росіян; засоби ППО та ПРО для захисту міст; ударні безпілотники; броньована техніка для контрнаступів ЗСУ. Нам потрібно дуже багато зброї і добре, що Захід та США нам в цьому допомагають, без їхньої підтримки і військової допомоги ЗСУ не змогли б нині піти в жоден контрнаступ», — зазначає експерт.

Міністр оборони США наголосив, що зараз війна знову перебуває у ключовому моменті, і дуже важливо допомогти Україні відвоювати свої території.

«Ми працюватимемо разом, щоб модернізувати нашу оборонно-промислову базу, щоб відповідати потребам України у довгостроковій перспективі, і ми працюватимемо разом над виробництвом та інноваціями, щоб задовольнити потреби України у самообороні у довгостроковій перспективі», — сказав Остін.