Калінінградські морпіхи потрапили в полон під Балаклією

Російська армія, відходячи на Харківському напрямку, втрачає солдатів полоненими під час стрімкого українського контрнаступу.

Калінінградські морпіхи потрапили в полон під Балаклією

Калінінградські морпіхи потрапили в полон під Балаклією, повідомляє ВВС.

«Ви громадяни якої країни? Росіяни? Батьки є? Скільки років? Ви знали, що на війну їхали?» — український військовослужбовець ставить питання молодим російським солдатам, які опинилися в полоні.

Вони відповідають, що прибули з Калінінградської області, що їм під двадцять років, вдома на них чекають батьки, а що їдуть на війну, вони не знали.

«Вам вона потрібна ця війна? 10−15 років тому у мене ціла купа друзів у росії була. Вас обміняють і ви розкажіть тій країні, що нам не потрібна ця війна. Що ми втратили тут друзів, рідних. У мене батько місяць тому помер через цю війну. Я хочу жити мирно. Працювати в школі, як я і працював. Виховувати дітей. З дружиною я хочу жити. Навіщо ви сюди приперлися? Ми жили нормально, всі раділи життю тут. Пакуйте їх. Ви знаєте Сєвєродонецьк? Ось ми звідти. Навіщо ви його зруйнували?» — боєць ЗСУ видає цілий монолог полоненим.

7 вересня відеозапис із цією розмовою українських військових та російських полонених з’явився у телеграм-каналах, які розповідають про ситуацію у місті Балаклія Харківської області. На ньому саме калінінградські мотострілки, а не мобілізовані жителі самопроголошених «ДНР» та «ЛНР» чи бійці СОБРу росгвардії, які, як розповідали російські провладні ЗМІ, тримали фронт у Харківській області.