Ігор Чаленко: Що більше успіхів у контрнаступі, то більше нетерпимості суспільства до несправедливості та корупції

12 вересня ситуацію в тилу після успішного контрнаступу ЗСУ обговорили в програмі «Точка зору» Володимира Тетерука на телеканалі I-UA.tv.

Ігор Чаленко в програмі "Точка зору"
Ігор Чаленко в програмі "Точка зору"

Буквально напередодні наступу ЗСУ розгорівся гучний скандал з крадіжкою гуманітарної допомоги в Запорізькій області, до якого були безпосередньо причетні керівники обласної військової адміністрації та їхні покровителі з Офісу Президента. Судячи з усього, скандал намагатимуться «зам'яти».

Чи зможе наступ ЗСУ стати поштовхом для наступу й на внутрішньому фронті — проти колаборантів у владі, корупціонерів та інших ворогів України, які нині рясно обсіли хлібні «місця»? Чи вимагатимуть від України такої боротьби наші зовнішні партнери — члени антипутінської коаліції? Про це поговорили з політологом Ігорем Чаленком.

Експерт розказав, що дуже часто «прокидаються ті нечисті на руку посадовці», коли в більш спокійних місцях України суспільство відкладає в пам'яті воєнні події далеко в шафу. Саме в таких ситуаціях держслужбовці починають «мутити», пояснив Чаленко.

«Зараз дійсно потрібне посилення боротьби з різними махінаціями, особливо стосовно гуманітарної допомоги, стосовно збору коштів. І коли наші війська мають успіхи на передовій, звичайно, в тилу є бажання якнайшвидше покласти край подібним махінаціям. Це сьогодні надихає громадянське суспільство не терпіти подібні речі. І якщо правоохоронні органи не хочуть ініціювати подібні кроки, то це буде видаватися в ЗМІ, і багатьом просто доведеться вчиняти певні кроки, щоб вгамувати ситуацію, щоб не було цього соціального невдоволення», — розказав в етері програми політолог.

Також він запевнив, що не може бути ефективної передової без надійного тилу: «І чим більше ми будемо мати успіхів в нашому контрнаступі, тим більше буде актуалізовуватися нетерпимість до несправедливості, до корупції, до різного роду маніпуляцій».