«Словом можна вбити, а піснею спалити міста», — Дмитро Пруідзе про важливість музики під час війни

Можливо, хтось помилково вважає, що війна — не час для пісень. Насправді часто саме вони вели в бій, допомагали впоратися з емоціями в найскрутніші часи та підіймали бойовий дух. Чи треба зараз робити прорив в музиці, чи на часі це — обговорили в програмі «Про актуальне» з Катериною Красовською на телеканалі I-UA.tv 12 вересня.

Дмитро Пруідзе в програмі "Про актуальне"
Дмитро Пруідзе в програмі "Про актуальне"

У гостях Дмитро Пруідзе — продакшн продюсер, художник-дизайнер по світлу індустріальної музичної платформи Human Rock Life, яку планують запустити вже цієї осені.

Він розказав, що прорив у музиці, і загалом прорив у всіх сферах, — це те, чого потребує зараз українське суспільство. Тобто в кожному напрямку кожен має робити прорив. Не сидіти, склавши руки, і на щось чекати:

«Зараз люди дуже зголодніли за українським роком, якого давно не було. А в такий час, коли „рок“ відбувається на фронті, треба підтримувати хлопців справжнім українським роком».

У проєкті Human Rock Life будуть брати участь різні рок-гурти, в деяких є хлопці, які зараз воюють на фронті: «Тобто це такий зв'язок між рок-музикою та хлопцями на фронті. Рок-музика — це в принципі музика протесту. А коли відбувається вторгнення у твою країну, то музиканти можуть показати протест і гнів своєю музикою. На це і розрахований наш проєкт».

Також продюсер згадав зірок українського шоубізнесу, які допомагають військовим, а дехто зараз навіть у лавах ЗСУ. Хоча, наголосив він, якщо подивитися, то найбільше воюють саме рок-музиканти.

«Всі знають, що словом можна вбити, а піснею взагалі можна спалити міста», — Дмитро Пруідзе про те, чому музика така важлива під час війни.