На Заході погодилися передати Україні заморожені резерви рф: які умови

Країни Заходу готові передати Україні золотовалютні резерви держави-терориста. Однак для цього потрібний спеціальний юридичний механізм.

На Заході погодилися передати Україні заморожені резерви рф: які умови

Про це заявив міністр юстиції України Денис Малюська в ефірі єдиного телемарафону. «З якою країною ми не розмовляли б, політична згода є. Питання тільки в тому, як це зробити», — цитує його ЗМІ.

Глава міністерства зазначив, що Україна вже працює над створенням механізму передачі Україні заморожених російських активів. Він пояснив, що це буде великий міжнародний договір, до якого країни зможуть приєднуватися та на виконання цього договору передавати країні активи та знімати з них імунітет.

За словами Малюськи, золотовалютні резерви РФ захищені суверенним імунітетом, тобто одна країна не може забрати щось в іншої. Він вважає, що такий міжнародний договір може бути ратифіковано вже взимку.

На першому етапі Україна хоче забрати суверенні активи на $ 300 млрд. Другий етап, набагато складніший і триваліший, — це відібрання інших активів. Наприклад, грошей російських держкомпаній чи навіть майна олігархів.