Що заважає ЗСУ швидкій перемозі над ворогом?

13 вересня в програмі «Суспільні діалоги» з Іваном Пєтуховим, креатором телеканалу I-UA.tv, обговорили, що заважає ЗСУ швидкій перемозі над ворогом.

Сергій Горбаченко, Ігор Лагойда та Богдан Феняк у програмі "Суспільні діалоги"
Сергій Горбаченко, Ігор Лагойда та Богдан Феняк у програмі "Суспільні діалоги"

У гостях доброволець, а зараз уже офіцер ЗСУ, Сергій Горбаченко та українські бійці з Прикарпаття Богдан Феняк та Ігор Лагойда, які перебувають на реабілітації.

Наші військові зараз мужньо женуть ворога з Харківщини та підходять уже до кордонів російської федерації. Чоловіки розповіли, чому добровільно пішли на війну в лютому:

«У нас був патріотизм і бажання захищатися від орків», — сказав Сергій Горбаченко.

«Я воюю з 2015 року. Ворог напав на Україну. І мене закликали не з військкомату, а подзвонити друзі-АТОвці. Ми зібралися з першого дня дружньо у військкомат. Так ми потрапили в легендарне місто Біла Церква в 72 доблесну бригаду», — розказав Ігор Лагойда.

Богдан Фенік додав, що саме завдяки тому, що бійці зараз стоять на передовій, тут, на Західній Україні зокрема, люди можуть себе почувати вільно. «Місто живе, люди займаються своїми справами, працює бізнес», — описав життя їхнього рідного міста сьогодні.

Україна зараз жене ворога та забезпечує нормальну роботу в тилу завдяки тому, що на війну пішли люди за покликом свого серця.

Лагойда наголосив, що треба допомагати Україні будь-яким чином. Попри реабілітацію чоловік разом з Феняком також це робить, зараз вони займаються волонтерською діяльністю. «Треба проводити свій час в шпиталі, якщо ти маєш вільний час, з користю», — сказав військовий.

У програмі також обговорили, що заважає ЗСУ швидкій перемозі над ворогом. По-перше, не всі мобілізовані готові до війни та не всіх навчають. Це сповільнює нашу роботу над перемогою. «Нам треба більше артилерії. Нам треба трохи більше допомоги у важкій зброї», — сказав Ігор Лагойда.

З цього випливає друга причина — корупція. Західний світ бачить усі зловживання службовим становищем, і це стримує країн надавати більше допомоги.

І по-третє, Богдан Феняк вважає, що наша країна зараз була б ближче до перемоги, якби влада була краще підготовлена до російського вторгнення.

Ведучий програми наголосив, що на керуючі посади треба брати військових з великим бойовим досвідом, які під час повномасштабного вторгнення показали себе розумними та вправними командирами. «Саме на них робити ставку. І робити ставку на тих, хто пішов добровільно захищати Україну», — додав наостанок Іван Пєтухов.