Окупанти повернулися до Кремінної, — Гайдай

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що російські війська знову повернулися в Кремінну після того, як учора повідомлялося, що вони залишили це місто на Луганщині.

Сергій Гайдай
Сергій Гайдай

«Окупанти повернулися до Кремінної, позривали українські прапори — створюють видимість своєї масової присутності в місті. Вимкнули інтернет на всіх окупованих територіях, аби люди не змогли передавати нам інформацію. Фактору неочікуваності, як на Харківщині, на Луганщині не буде — треба запастися терпінням, рашисти теж готуються. Завтра ми в Луганську, на жаль, не будемо, але скоро», — зазанчив Гайдай у Telegram.

За його словами, українська влада напоготові.

«На Луганщинщині вже створено обласний штаб з деокупації наших територій. Готуємо структури до повернення додому (правоохоронні органи, ДСНС, пошта, медицина, ЦНАП та інші), аби оперативно відновлювати життєдіяльність у громадах. Вакууму в адмінпитаннях не буде. Перш за все, також буде відновлено мобільний зв"язок та інтернет, та іншу критичну інфрастуктуру, виходячи зі ступеню пошкодження. Чекаємо тільки „команду“ військових», — зазначив голова Луганської ОВА.

13 вересня російські війська, як повідомляв Гайдай, повністю залишили Кремінну на Луганщині, проте підрозділи Збройних сил України ще не зайшли до міста.