В РНБО прокоментували створення антипутінської коаліції

Україна бачить потребу у створенні антипутінської коаліції на кшталт антигітлерівської коаліції в роки Другої світової війни

володимир путін
володимир путін

Про це в інтерв’ю польському інтернет-порталу заявив Секретар РНБО України Олексій Данілов.

«Коли почалася Друга світова війна, 26 країн утворили антинацистську коаліцію. Зараз ми бачимо необхідність створення антипутінської коаліції», — заявив Данілов.

Він зауважив, що відповіддю на російську збройну агресію проти України є зустріч понад 40 країн на американській військовій базі «Рамштайн» у Німеччині. «Але йдеться про щось значно більше: про захист фундаментальних цінностей», — наголосив секретар РНБО.

Данілов нагадав, що досі є країни, які не вбачають в Росії агресора і терориста. Він зазначив, що світ врешті має зрозуміти: путін нічим не відрізняється від гітлера.

«Гітлер був одержимий знищенням євреїв, а путін хоче знищити українців», — констатував секретар РНБО.

Він висловив подяку усім країнам за підтримку, але підкреслив, що має прийти повне розуміння, що боротьба з Росією — це спільна справа.

«Тим часом багато лідерів не розуміють, що таке війна. Ми платимо життями наших людей за свободу та безпеку всієї Європи, а деякі політики протиставляють війну вищим рахункам за газ», — наголосив Данілов.

Секретар РНБО також підкреслив, що Україна рано чи пізно стане членом НАТО і вже зараз архітектура європейської безпеки спирається на Україну. Він зауважив, що ніхто з міжнародних партнерів не вірив в перемогу України, а «дехто з нами вже прощався».

«Якби ми не чинили опір Росії, ніхто не знає, де були б сьогодні російські солдати. Треба було довести, що ми можемо і хочемо захищатися, але без допомоги ми цього не зробимо», — наголосив секретар РНБО.

Рекомендовані публікації