Франція надасть Чернігівщині 6 мостів, щоб покращити логістику регіону

Завдяки підтримці французьких партнерів на Чернігівщину надійде 6 мостів, що значно покращить логістику.

Онлайн-зустріч представників Чернігівської влади та партнерів регіону Франції Іль-де-Франс
Онлайн-зустріч представників Чернігівської влади та партнерів регіону Франції Іль-де-Франс

Під час останнього візиту на Чернігівщину представників регіону Франції Іль-де-Франс, з яким область підписала угоду про співробітництво, сторони обговорили плани подальшої співпраці. Про це повідомили в Чернігівській ОВА.

Є допомога із забезпеченням альтернативними джерелами живлення. А ще — надала насіннєву картоплю, якою вдалося засадити 30 га полів.

Першочерговим завданням залишається підготовка до опалювального сезону, а відтак — якнайшвидше відновлення пошкодженого житлового фонду та критичної інфраструктури.

«Маємо розроблений проєкт відновлення „FAST RECOVERY PLAN“. До нього наразі включено понад 6,5 тисячі об’єктів, які потрібно відновити максимально швидко, враховуючи настання холодів. Адже 95% плану — житлові будинки», — зазначив заступник начальника ОВА Дмитро Іванов.

Зі свого боку посол регіону Іль-де-Франс з питань міжнародних відносин та європейських прав Регіональної ради Іль-де-Франс Жоффруа Дідьє наголосив, що солідарність з українським народом залишається незмінною. Тому підтримка продовжуватиметься як у вже визначених напрямах, так і нових сферах.

Пан Жоффруа Дідьє зазначив, що наступного тижня голосуватимуть за виділення додаткових 250 тисяч євро для закупівлі п’яти генераторів та двох котлів. Генератори слугуватимуть для потреб критичної інфраструктури області, а також соціальної та медичної.

Крім того, регіон передасть тисячу ноутбуків для дітей Чернігівщини та спрямує 50 тисяч євро для роботи над психологічним станом дітей та їхніх родин.