США наклали додаткові санкції на рф та кадирова

Мінфін США оголосив додаткові санкції проти росії у сфері передових технологій, заборонивши продаж чи будь-яке надання особам з рф послуг у сфері квантових обчислень.

Зокрема, забороняється експорт, реекспорт, продаж, пряме чи опосередковане надання послуг квантових обчислень будь-якій особі на території рф.

Міністерство торгівлі паралельно запровадило додатковий експортний контроль до росії та Білорусі обладнання, програмного забезпечення та технологій для квантових комп’ютерів, а Держдеп наклав подальші санкції на російські компанії, дотичні до цієї сфери, що потрібна у тому числі для ВПК.

У санкційному списку опинилися близько трьох десятків дослідницьких інститутів та компаній.

«У комплексі ці дії уряду США додатково підірвуть спроможність рф відновити свої військові сили з підтримкою передових технологій, у чому вона раніше покладалася на США», — зазначають у комюніке.

Також Міністерство фінансів США запровадило нові санкції проти глави Чечні Рамзана Кадирова та його родини. Обмеження також торкнулися колаборантів, які керують окупованими регіонами та містами України. Санкції передбачають блокування активів та ізоляцію від доларової системи