Зеленський затвердив угоду про транспортний безвіз з ЄС

Президент Володимир Зеленський затвердив угоду між Україною та Євросоюзом про вантажні перевезення автомобільним транспортом.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Йдеться про транспортний безвіз. Відповідний указ від 16 вересня опублікований на сайті глави держави, повідомляє Forbes.

«Затвердити Угоду між Україною та Європейським Союзом про вантажні перевезення автомобільним транспортом, учинену 29 червня 2022 року в місті Ліоні», — йдеться у документі.

Метою цієї угоди є тимчасове полегшення автомобільних вантажних перевезень між ЄС та Україною, а також транзитом через їхні території, шляхом надання додаткових прав на транзит та перевезення вантажів між сторонами операторам, які зареєстровані в Україні чи ЄС, у звязку із наслідками війни росії та занчними зброями у роботі всіх видів транспорту в країні.

Ця угода також включає заходи щодо спрощення визнання водійських документів.

Зазначається, угода поширюється на транзитні та міжнародні перевезення вантажів автомобільним транспортом між Україною та ЄС за найм. або за плату, або за власний рахунок і не порушує правил, встановлених багатосторонньою системою квот.