Санкції починають шкодити здатності росії виробляти сучасну зброю, — НАТО

Голова Військового комітету НАТО Роб Бауер повідомив, що західні санкції починають шкодити здатності росії виробляти сучасну зброю для війни проти України. Хоча російська промисловість все ще може виробляти багато боєприпасів.

Санкції починають шкодити здатності росії виробляти сучасну зброю, — НАТО

Про це повідомляє Reuters.

Лейтенант-адмірал Королівського флоту Нідерландів Роб Бауер вказує, що росіянам дедалі більше заважають санкції, тому що деякі компоненти, які їм потрібні для вироблення систем озброєння, надходять від західної промисловості.

«Зараз ми бачимо перші серйозні ознаки цього з погляду їхньої здатності виробляти, наприклад, заміну крилатих ракет і більш досконалої зброї», — сказав він.

Ще в липні високий представник ЄС Жозеп Боррель заявляв, що західні санкції обмежують можливості росії виробляти високоточні ракети, такі як «Іскандер» та Х-101. В українській розвідці також фіксували, що росія зіткнулася з дефіцитом високоточних крилатих ракет. Та це не означає, що найближчим часом окупантам нічим буде стріляти.

«Наскільки нам відомо, росіяни все ще мають значну промислову базу і здатні виробляти багато боєприпасів. І у них є ще багато боєприпасів», — зазначив Бауер.

Разом із тим він зазначив, що українські військові змогли успішно просунутися на Харківщині завдяки підготовці за стандартами НАТО з 2014 року.

«Одна з причин, чому вони настільки успішні зараз, полягає в тому, що росіяни воюють у дуже старомодний спосіб. Кожен російський підрозділ отримує вказівку від вищого начальства, тому, якщо щось зміниться, вони чекають на новий наказ. Українці наступали так швидко, що росіяни не отримали [нових наказів] і мусили відступати», — сказав Роб Бауер.