Вірмени мітингують за вихід із ОДКБ (ВІДЕО)

82-річна речниця Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі прибула з триденним візитом у Вірменію

Візит відбувається на тлі мітингів у столиці країни: громадяни Вірменії, обурені тим, що Росія не надала належної підтримки під час чергового воєнного конфлікту з Азербайджаном, вимагають виходу з Вірменії з Організації Договору колективної оборони (ОДКБ).

Конфлікт між Вірменією та Азербайджаном, у центрі якого — спірні території Нагірного Карабаху — не затихає десятиліттями, і традиційно посередником між двома країнами виступала Росія. Однак у вересні 2022 року вірменська сторона залишилася без вираженої підтримки з боку РФ, що викликало обурення частини населення.

Як пишуть вірменські ЗМІ, перед візитом Пелосі в Єреван на трасі, яка веде від аеропорту до міста, навіть зняли всі білборди із зображенням володимира путіна.

Нещодавнє загострення відносин між Вірменією та Азербайджаном стало однією з основних тем, які торкнулася Ненсі Пелосі, звертаючись до вірменської аудиторії. Спікерка Палати представників заявила, що США засуджують напад Азербайджану на Вірменію, і ця країна має важливе значення для Штатів.