Україною пронеслась негода: страшні наслідки

У низці українських міст 18 вересня вирувала негода. Потужний вітер ламав дерева, а зливи перетворювали вулиці на ріки.

nehoda
nehoda

Зокрема, сильний дощ був у столиці. Також про негоду повідомляли в Одесі, Коломиї, Івано-Франківську та інших містах.

У Київській обласній військовій адміністрації розповіли, що через погіршення погоди в області відбулися аварійні відключення світла. Наразі бригади ДТЕК «Київські регіональні електромережі» намагаються ліквідувати наслідки негоди.

Вони вже повернули світло у 21 населений пункт, що знеструмлювався повністю, та у 64 — частково. Відремонтували 678 трансформаторних підстанцій та 34 повітряні лінії 6 — 10 кіловатів, — мовиться у повідомленні.

Станом на 21:48 знеструмленими повністю залишаються 48 населених пунктів, а частково — 54. Також пошкодженими є 46 ліній 6 — 10 кіловатів та 601 трансформаторна підстанція. ️Е вимкнення в мережі 0,4 кіловата, що безпосередньо живить будинки мешканців.

За словами місцевих жителів, негода наробила лиха й в самій столиці. Потужний вітер повалив дерева:

в Голосіївському районі — дерево впало на автомобіль і зачепило електродроти,

в Солом'янському районі — дерево впало і перекрило всю дорогу. Також постраждала людина.

А через негоду у Бурині (Сумська область) є сильно зруйновані хати, рятувальники дістають з-під завалів людей. Внаслідок негоди загинула одна особа, травмовані восьмеро людей, серед них — двомісячна дитина. Також зруйновані будинки, пошкоджено лінію електропередач.

Станом на 22:00 підрозділами ДСНС України продовжуються роботи по ліквідації наслідків негоди у місті Буринь Конотопського району.

Проводиться розчищення проїзних шляхів від повалених дерев та електроопор. Спільно з місцевою громадою продовжується обстеження пошкоджених будівель та споруд по визначенню потреб у забезпеченні будівельними матеріалами.