Україна знайшла спосіб, як змусити рф заплатити репарації

Україна намагається переконати західних союзників, у тому числі Велику Британію, підтримати пропозицію багатомільярдних репарацій з боку рф.

Для цього потрібно ухвалити резолюцію Генеральної Асамблеї ООН, яка стане основою для створення міжнародного компенсаційного механізму на 300 мільярдів доларів., яка стане основою для створення міжнародного компенсаційного механізму на 300 мільярдів доларів.

Про це повідомила заступниця міністра юстиції України Ірина Мудра минулого тижня була в Лондоні, щоб обговорити це питання з Міністерством закордонних справ після лобіювання у Раді міністрів Ради Європи у Страсбурзі разом із Оленою Зеленською, дружиною президента України Володимира Зеленського.

Наприкінці останньої зустрічі у Страсбурзі міністри Ради Європи підтримали принцип репарацій, але виступили із прохолодною заявою про конкретні пропозиції України. «Але Україна стає дедалі амбітнішою у тому, що будь-яке визначення військової перемоги має включати згоду Росії на репарації, вимогу, щоб Москва чинила опір і ускладнювала будь-які мирні переговори», — йдеться в публікації.

У тих, хто був близьким до переговорів про репарації в Лондоні, склалося враження, що якщо активи російського центрального банку будуть конфісковані, а не просто заморожені, як зараз, будь-які західні активи, що зберігаються за кордоном, також можуть стати жертвою конфіскації.