Чому СБУ потребує чисток та як органи влади грають проти України

СБУ не захищає інформаційний простір України під час московської агресії проти українського народу. Тому відкрито стає питання про чистку цього органу.

суддя Конституційного суду у відставці Віктор Шишкін
суддя Конституційного суду у відставці Віктор Шишкін

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив суддя Конституційного суду у відставці Віктор Шишкін зазначає, що московська церква проводить підривну антиукраїнську політику.

«Московська церква — це елемент війни проти України. Вони відмовлялися відспівувати наших воїнів та благословляли колабарантів. Вони не засудили агресію проти України. Крім того, не виключно, що там є агенти фсб. Тобто така церква є одним із елементів боротьби проти українства на українців. Однак СБУ не захищає інформаційний простір України під час московської агресії проти українського народу. Крім того, дуже багато працівників СБУ перейшли на бік ворога. Тому відкрито стає питання — чистка цього органу», — резюмує експерт

В свою чергу, головний редактор каналу i-ua.tv Володимир Тетерук зазначає, що неможна всі спецслужби чесати під одну гребінку, адже там є багато патріотів.

«Тому треба створити резонанс, щоб патріоти України та фахівці виходили на перші ролі та починали очолювати служби. Тільки таким чином можна буде очистити інститут» — підкреслює В. Тетерук.

Він наголошує, органи влади фактично грають проти України.

«У нас є наша ПЦУ, яка підпорядковується вселенському патріарху. Ніхто не заважає УПЦ здійснити цей перехід до ПЦУ. Тим більше, що це можна здійснювати на рівні громад. Тут виникає інше питання, чому СБУ виступає проти такого переходу. Крім того, є рішення суду, яким забороняється перейменовувати упц мп в рпц. Тобто органи влади фактично грають проти України. Крім того, виникає питання, що робив нардеп від ОПЗЖ в травні на синоді в УПЦ? Чи є впевненість, що він там не просував наротиви руського миру. Тому ця організація має викликати великий інтерес у наших спецслужб та правоохоронних органів. Але в не такій формі, як це робить зараз СБУ» , — резюмує Володимир Тетерук.