Північна Корея заперечує продаж зброї росії та критикує США за «чутки»

США та Велика Британія вважають, що росії потрібні боєприпаси Північної Кореї.

Кім Чен Ин і володимир путін
Кім Чен Ин і володимир путін

Північна Корея заперечує, що вона продавала зброю росії, і розкритикувала США за те, що вона поширювала «чутки» про те, що режим Кім Чен Ина допомагає москві під час війни в Україні.

Про це повідомляє Bloomberg.

«Ми ніколи раніше не експортували зброю чи боєприпаси до росії, і ми не плануємо їх експортувати», — заявило офіційне корейське центральне інформаційне агентство з посиланням на неназваного заступника генерального директора Головного управління обладнання Міністерства оборони.

«Ми засуджуємо США за бездумне поширення чуток проти КНДР, щоб переслідувати сво політичну та військову мету, і ми попереджаємо США припинити робити необачні зауваження і тримати язика за зубами», — сказав чиновник, посилаючись на офіційну назву країни — Корейська Народно-Демократична Республіка.

Цього місяця офіційні особи США заявили, що росія хоче купити мільйони ракет і артилерійських снарядів у Північної Кореї для використання у війні проти України, що є останнім свідченням того, що міжнародні санкції змушують москву шукати допомоги у меншого, бідного сусіда нації, повідомляють у виданні.

Потім у звіті Міністерства оборони Сполученого Королівства заявили, що росія «майже напевно все більше отримує зброю» з інших держав, під які потрапили санкції, як-от Північна Корея.

Будь-яке постачання було б порушенням санкцій Організації Об’єднаних Націй, запроваджених проти обох країн за їхню військову діяльність, яка посилила глобальну безпеку. Північнокорейський чиновник заявив, що Пхеньян не визнає заходів проти росії через її вторгнення в Україну, оскільки «ніхто не має права критикувати» право суверенної держави торгувати «військовим обладнанням».

Рекомендовані публікації