В Бурятії почали масово вручати повістки чоловікам, які не підходять під критерії: подробиці

В Бурятії почали масово вручати повістки чоловікам, які не підходять під критерії «часткової» мобілізації.

Про це розповіла «Дождю» голова Фонду «Вільна Бурятія» Олександра Гармажапова.

Жителів Бурятії почали масово відправляти на війну в Україну. Повістки вручають навіть багатодітним батькам, які не служили, а також чоловікам різного віку і студентам.

«У Бурятії мобілізують всіх — бюджетників і тих, хто в бізнесі. Повістки розносять в тому числі вчителі. Повістки вручають навіть на робочих місцях — одному вручили в банку, де він працює. Коли ж він відмовився взяти повістку, поліцейські залучили понятих», — розповіла Гармажапова.

Призвати спробували також чоловіка, у якого п'ятеро неповнолітніх дітей — про це «Дождю» розповіла його дружина, бурятська журналістка Яніна Німаєва. За її словами, чоловікові, який не служив і не перебуває в запасі, «активно намагалися» вручити повістку на роботі.

За останніми підрахунками «Вільної Бурятії», в регіоні мобілізували як мінімум три тисячі чоловіків. За словами Гармажапової, вже добу в організацію надходять повідомлення «в режимі нон-стоп»: «Це, без перебільшення, тисячі повідомлень. Люди запитують, як їм уникнути відправки на війну».

Напередодні з'явилися повідомлення про величезний потік виїжджаючих з Бурятії до Монголії і про великі черги на кордоні.