Погодження «Харківських угод» на користь рф — суд надав дозвіл на арешт двох ек-сміністрів

За участі прокурорів Офісу Генпрокурора судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишнім Міністру закордонних справ та Міністру юстиції України, які підозрюються у держзраді (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст.111КК України).

Погодження «Харківських угод» на користь рф — суд надав дозвіл на арешт двох ек-сміністрів

За даними слідства, у квітні 2010 року підозрювані, в порушення Конституції та Закону, без фактичного розгляду проєкту Угоди між Україною та РФ з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території нашої держави заінтересованими органами та проведення обов’язкової правової експертизи, погодили її без зауважень.

Внаслідок таких дій у квітні 2010 року було підписано та ратифіковано Угоду, якою на 25 років продовжено строк перебування Чорноморського флоту РФ на території України.

Це сприяло його подальшому переоснащенню та модернізації озброєння, а також збільшенню на території АР Крим замість виведення з України.

Наразі підозрювані переховуються від органів досудового розслідування за межами території України та оголошені у розшук. Вказане рішення суду надає можливість стороні обвинувачення ініціювати процедуру їх екстрадиції.