G7 та країни ЄС введуть нові санкції проти рф через псевдореферендуми

Країни G7 обіцяють нові санкції проти Росії за псевдореферендуми та ядерні погрози президента рф в. путіна.

Міністри G7 засудили останні рішення у Кремлі. Вони наголосили, що будь-яка держава у світі у своїй зовнішній політиці має утримуватися від погроз застосування сили проти інших держав чи вдаватись до інших дій, що суперечать принципам ООН, закликавши решту держав зайняти таку ж позицію.

Лідери Європейського Союзу можуть ухвалити новий пакет санкцій проти Росії під час зустрічі у Празі 6−7 жовтня.

G7 також обіцяє подальші точкові санкції і продовження економічного та політичного тиску на рф.

«росія має негайно припинити агресію, відвести війська та озброєння з України і поважати її суверенітет і територіальну цілісність у межах міжнародно визнаних кордонів», — йдеться у тексті заяви. РФ також закликають припинити «фільтрацію» і примусове вивезення українців з окупованих територій до РФ.

-Україна має повне право захищатися від російської агресії та повертати контроль над втраченою територією у межах міжнародно визнаних кордонів, йдеться у заяві.

Міністри підтвердили готовність своїх країн продовжувати економічну, фінансову, гуманітарну, військову й дипломатичну підтримку України «настільки довго і в таких масштабах, як це буде необхідно, щоб забезпечити Україні шлях до свободи, миру, відбудови та економічного розвитку».

20 вересня стало відомо, що у Кремлі планують провести фейкові референдуми про входження окупованих територій України до складу росії з 23 по 27 вересня.

США ніколи не визнають анексії росією частини окупованих територій України та змусять Москву платити ціну, якщо вона спробує це здійснити, заявив напередодні радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван. За його словами, «референдуми» не дадуть РФ переваги за столом переговорів з Україною.

Президент росії володимир путін підписав указ про часткову мобілізацію в рф, про це він сказав у своєму зверненні до росіян. За словами міністра оборони Сергія Шойгу, росія планує мобілізувати 300 000 резервістів. За даними ЗМІ, йдеться про 1 млн осіб.

31 вересня президент Володимир Зеленський наголосив, що звільнення окупованих Росією територій триватиме, і звернувся до Німеччини із закликом надати додаткову військову підтримку. Зеленський вважає, що світ не дозволить Путіну застосувати ядерну зброю.

Рекомендовані публікації