Міноборони США можуть передати Україні сучасні безпілотники: подробиці

Від початку повномасштабного наступу Сполучені Штати Америки передали Україні багато озброєння. Група членів Конгресу ініціювала надання нашій державі сучасних видів техніки.

Міноборони США можуть передати Україні сучасні безпілотники: подробиці

17 членів парламенту США ще 21 серпня адресували лист главі Пентагону Ллойду Остіну. У ньому йдеться про те, що Україна могла б ефективніше протистояти російській агресії, якщо Америка передасть їй сучасні безпілотники MQ-1C Gray Eagle або MQ-9A Reaper.

Особливість цих літальних апаратів у тому, що їх можна розміщувати далеко від лінії фронту.

Ці передові системи можуть розташовуватися далеко від лінії фронту і забезпечувати постійне спостереження, точне відстеження з великою дальністю і визначення цілей, що необхідно для боротьби з російськими ракетами, — зазначили конгресмени у листі.

Депутати закликали міністерство оборони оперативно розв'язати питання надання Україні MQ-1C Gray Eagle. На їхню думку, це може вберегти життя багатьом людям.

Україна вже просила США передати ЗСУ MQ-1C Gray Eagle. Про це на брифінгу говорив Пет Райдер — представник пресслужби Пентагону. Він сказав, що рішення щодо цього питання ще не ухвалювалось. Окрім того, Райдер згадав, що раніше Україні надали безпілотники Puma, ScanEagle, Switchblade та Phoenix Ghost.