Міноборони США можуть передати Україні сучасні безпілотники: подробиці

Від початку повномасштабного наступу Сполучені Штати Америки передали Україні багато озброєння. Група членів Конгресу ініціювала надання нашій державі сучасних видів техніки.

Міноборони США можуть передати Україні сучасні безпілотники: подробиці

17 членів парламенту США ще 21 серпня адресували лист главі Пентагону Ллойду Остіну. У ньому йдеться про те, що Україна могла б ефективніше протистояти російській агресії, якщо Америка передасть їй сучасні безпілотники MQ-1C Gray Eagle або MQ-9A Reaper.

Особливість цих літальних апаратів у тому, що їх можна розміщувати далеко від лінії фронту.

Ці передові системи можуть розташовуватися далеко від лінії фронту і забезпечувати постійне спостереження, точне відстеження з великою дальністю і визначення цілей, що необхідно для боротьби з російськими ракетами, — зазначили конгресмени у листі.

Депутати закликали міністерство оборони оперативно розв'язати питання надання Україні MQ-1C Gray Eagle. На їхню думку, це може вберегти життя багатьом людям.

Україна вже просила США передати ЗСУ MQ-1C Gray Eagle. Про це на брифінгу говорив Пет Райдер — представник пресслужби Пентагону. Він сказав, що рішення щодо цього питання ще не ухвалювалось. Окрім того, Райдер згадав, що раніше Україні надали безпілотники Puma, ScanEagle, Switchblade та Phoenix Ghost.

Читайте також


Рекомендовані публікації