Влада Чечні мобілізувала понад 500 чоловіків, які подали на закордонний паспорт

Незважаючи на публічну відмову Рамзана Кадирова від мобілізації, влада Чечні мобілізувала 564 чоловіків із різних регіонів Росії, які після оголошення в РФ мобілізації подали заяви на отримання закордонних паспортів.

Влада Чечні мобілізувала понад 500 чоловіків, які подали на закордонний паспорт – росЗМІ
Влада Чечні мобілізувала понад 500 чоловіків, які подали на закордонний паспорт – росЗМІ

.Багато хто з цих людей має прописку в різних регіонах Росії, але поєднує їх той факт, що всі вони, судячи з даних цього списку, перебувають на обліку в УФМС Чечні. Як пояснило наше джерело, це список тих, хто після оголошення мобілізації терміново звернувся до відділень чеченських районних УФМС із заявою на отримання закордонних паспортів. Через це їх затримали співробітники місцевих правоохоронних органів.

Наразі всі ці люди примусово доставлені у військові частини, що знаходяться на території республіки (найчастіше йдеться про підрозділ 70-го гвардійського мотострілецького полку 42-ї мотострілецької дивізії, що базується в місті Шалі). Їх залучають як мобілізовані для проходження підготовки та подальшої участі у бойових діях на території України.

Наразі всіх цих людей примусово доставили у військові частини, розташовані на території республіки (найчастіше йдеться про підрозділ 70-го гвардійського мотострілецького полку 42-ї мотострілецької дивізії, що базується в місті Шалі). Їх залучають як мобілізованих для проходження підготовки та подальшої участі в бойових діях на території України.

Інформація про те, що в Чечні масово викрадають чоловіків, які подали після оголошення мобілізації на отримання закордонного паспорта, раніше з'явилася в чеченських соцмережах. Крім того, за заявою самого глави Чечні Рамзана Кадирова, незаконно мобілізують у Чечні й тих жителів, хто спробує змінити місце проживання (виписатися з Чечні, щоб прописатися в іншому регіоні Росії).